Šifra artikla: 3040314
Dostupno: Na lageru

U našim proizvodima od čiste runske vune nema hemikalija i smole što ih čini ekoloski ispravnim.
Studije su pokazale da će bebe i odrasli bolje spavati na vunenoj posteljini ili ispod vunenog pokrivača nego onim izradjenim od sintetike.
Vazdušni džepovi u vuni regulišu temperaturu tako da se dobija prijatan osecaj i kada je hladno  i kada je toplo u prostoriji.
Vuna filtrira vlagu tela tako da sprečava znojenje.Vuna je prirodni antialergijski materijal – odvraća grinje,bakterije i budj i zato osetljive osobe ne moraju da brinu o rastu mikroorganizama.

7,668 RSD

Dostupne opcije


U našim proizvodima od čiste runske vune nema hemikalija i smole što ih čini ekoloski ispravnim.
Studije su pokazale da će bebe i odrasli bolje spavati na vunenoj posteljini ili ispod vunenog pokrivača nego onim izradjenim od sintetike.
Vazdušni džepovi u vuni regulišu temperaturu tako da se dobija prijatan osecaj i kada je hladno  i kada je toplo u prostoriji.
Vuna filtrira vlagu tela tako da sprečava znojenje.Vuna je prirodni antialergijski materijal – odvraća grinje,bakterije i budj i zato osetljive osobe ne moraju da brinu o rastu mikroorganizama
Za proizvode od vune u kombinaciji sa satenom dobili smo nagradu za dizajn i kvalitet na Sajmu Namestaja 2012.godine.

VUNA  KARAKTERISTIKE

Vuna ima mnogo fantastičnih kvaliteta što je čini najpopularnijim vlaknom na svetu.Evo  samo nekoliko važnih osobina vune.

PRIRODNA

Vuna je sto posto prirodno vlakno-ne napravljeno od čoveka. Evolucijom ovaca proizvodnja vune je postala jedna od najefikasnijih prirodnih oblika zaštite čoveka u svim razdobljima čovekove istorije i svim vremenskim uslovima.

OBNOVLJIVA

Svake godine ovce proizvode nove količine vune čineći da vuna bude obnovljivi izvor vlakana. Uzgajivači aktivno rade na poboljšanju efikasnosti i angažuju se o očuvanju prirodnih resursa,nastojeći da vuna i za buduće generacije u industriji ostane obnovljiv izvor vlakana.

BIORAZGRADIVA

Vlakno vune ima prirodni protein po imenu keratin sto vuni omogućava biorazgradnju-slicno kao ljudska kosa. Kada se prirodno vlakno vune odloži u zemlju,potrebno je samo nekoliko godina da se razgradi.Većina sintetike sa druge strane se ekstremno sporo razgradjuje.

PRIRODNA IZOLACIJA

Vuna može biti prirodan izolator kuće pružajući i zadržavajući toplotu, pomažući da se smanje troškovi energije i spreči gubitak toplote u spoljašnjoj sredini,što zauzvrat smanjuje emisiju ugljen-dioksida.

PROPUŠTA VAZDUH

Vuna ima prirodnu strukturu koja omogućava da apsorbuje i da se oslobodi vlage-znoja.Ona je u stanju da se aklimatizuje u svim ljudskim sredinama –omogućujući da korisnicima nikada nije previše vruće ili previše hladno. Vuna ima veliki kapacitet da apsorbuje znoj (30% od njene težine) što pomaže koži da diše u suvoj sredini.

ELASTIČNOST

Vunena vlakna se mogu saviti 20 000 puta bez lomljenja, i imaju sposobnost da se istegnu i ponovo vrate u prvobitni položaj – zbog čega vuneni proizvodi traju godinama. Proizvodi od vune zadržavaju svoj izgled u dužem periodu, dajući posebnu vrednost takvim proizvodima.Prirodna vuna ima divnu boju, a kod bojenja proces traje veoma kratko.

MULTI – KLIMATSKA / VIŠESEZONSKA

Vuna je aktivno vlakno,reaguje na promenu telesne temperature –greje Vas kada je hladno i hladi kada je toplo.

ELASTIČNOST

Prirodna elastičnost znači da se razvlači pri korišćenju a kasnije se vraća u svoj prirodan oblik tako da postoji manja verovatnoća da vremenom izgubi svoj oblik.
 
PRIRODNA ZAŠTITA

Vuna ima prirodno visok nivo UV zaštite od zračenja koji je mnogo veći od većine sintetike i pamuka.Vuna ima prirodnu otpornost na plamen zato što sadrži visok nivo vode i azota,i ima viši prag zapaljivosti od mnogih drugih vlakana i gorenjem proizvodi manje toksičnih i štetnih isparenja koje uzrokuju smrt vatrogasaca prilikom intervencija.
Vuna ne  izaziva alergije i ne omogućava rast bakterija.

Gornja i donja strana su od 100% izuzetno kvalitetnog 100% pamučnog satena+punilo 100% čista runska vuna 300gr/m2.

Dimenzije:
140x200 cm
200x200 cm

Dimenzija: 140x200cmOdržavanje:


Dostava naručenih proizvoda iz narudžbenice se obavlja po evidentiranju vaše narudzbine. Dostavu pošiljki vrši kurirska služba i moguća je samo na teritoriji Srbije bez Kosova. Troškovi dostave se posebno naplaćuju i zavise od mase paketa a ne od mesta dostave. Troškove dostave plaćate zajedno sa proizvodima. Plaćanje narudžbenice vršite kuriru prilikom preuzimanja pošiljke.
Okvirno vreme za koje će vam pošiljka biti uručena navedeno je u pregledu narudžbenice. Kako u praksi uručenje može biti i brže, a da ne bi svaki dan isčekivali kurira i pošiljku, prilikom predaje Vaše pošiljke kurirskoj službi poslaćemo Vam email obaveštenja da smo pošiljku poslali. To znači da će kurir sa pošiljkom biti za dan-dva na Vašoj adresi.